Header AD

Real Madrid Ingin Wenger Gantikan Mourinho

Wenger kegemaran pengganti Mou

Situasi tidak kondusif di Real Madrid ternyata membuat pegawai kelab resah. Florentino Perez dilaporkan telah bersedia untuk menjangka jika Jose Mourinho pergi pada akhir musim nanti.

Menurut daripada The Daily Mail, angka yang disasarkan Madrid untuk menggantikan Mourinho adalah Arsene Wenger. Profesor pernah menolak cadangan yang kekal di Madrid untuk Arsenal. Tetapi sekarang Perez adalah lebih optimistik kerana keadaan yang berlaku di kelab-kelab.

Wenger mendapat tekanan hebat di Emirates Stadium kerana prestasi Arsenal menurun musim ini. Di samping itu, selama bertahun-tahun tanpa trofi peminat Arsenal juga mula hilang sabar. Kini bahkan banyak peminat yang tidak yakin Gunners boleh menduduki tempat empat teratas pada akhir musim nanti.

Jika berjaya menarik Wenger Madrid ke Santiago Bernabeu, mereka tidak akan keberatan untuk memaksa gaji Wenger. Hari ini, Wenger menerima gaji sebanyak 7 juta pound setiap musim di Arsenal. Dalam kes ini, Madrid menghadapi persaingan dari kelab yang kaya Liga 1, PSG.

Kalaulah Wenger pergi, pegawai Arsenal sudah mempunyai idea yang jurulatih yang berkelayakan untuk menjadi pengganti. Jurgen Klopp, jurulatih Borussia Dortmund, kegemaran utama untuk menjadi pemimpin di Emirates.
Real Madrid Ingin Wenger Gantikan Mourinho Real Madrid Ingin Wenger Gantikan Mourinho Reviewed by Adslah Admin on 9:36:00 AM Rating: 5

Post AD