Header AD

Permohonan Madrid Untuk Ramos DitolakRamos mendapat hukuman tersebut setelah ia mendapatkan kad merah pada liga kedua babak 16 besar Copa del Rey melawan Celta Vigo.

Pada pertandingan tersebut, pemain utama Madrid tersebut dihadiahi kad kuning kedua yang menyebabkan dirinya terpaksa akur dengan hukuman tidak boleh bermain satu perlawanan. Akan tetapi, sikapnya yang menghina pengadil ketika meninggalkan padang perlawanan jelas menambahkan jumlah hukuman yang harus ia terima.

Pihak Madrid sendiri menilai bahawa Ramos tidak layak mendapatkan hukuman yang lain. Sebabnya, kad merah dan hinaan yang dia lontarkan masih merupakan satu rangkaian tindakan.

Akan tetapi, pihak Kominiti bukannya tiada alasan. Dalam kes ini pemain pasukan Spain tersebut telah melanggar titik Disiplin RFEF Artikel 94 yang mana si pesalah boleh mendapat hukuman larangan bertanding sebanyak empat kali.
Permohonan Madrid Untuk Ramos Ditolak Permohonan Madrid Untuk Ramos Ditolak Reviewed by Adslah Admin on 7:28:00 AM Rating: 5

Post AD