Header AD

Pengurus Honda Yakin Pedrosa Bakal Juara Musim Ini

Dani Pedrosa


Pasukan Repsol Honda berharap Dani Pedrosa boleh meraih gelaran dunia MotoGP pada musim ini. Tahun lalu, ia berjaya meraih tujuh kemenangan. Sayangnya, ia masih kalah oleh pelumba Yamaha Factory Racing yang berhasil keluar menjadi juara, Jorge Lorenzo.

Namun Vice President Departemen Pelumba Honda (HRC), Shuhei Nakamoto merasa Pedrosa dan pihaknya bersiap sedia menghadapi tentangan sejak seri kali pertama di Qatar,

"2012 merupakan musim yang baik. Meskipun kesukaran menghadapi peraturan berat motor minimum, Dani tampil sangat kuat pada separuh musim kedua. Dani telah mengalami peningkatan. Kami yakin kami boleh melanjutkan hasil musim lalu. Kami masih percaya bahawa kami boleh juara musim ini," kata Nakamoto pada pelancaran pasukan Repsol Honda di Madrid, Sepanyol hari Khamis (24/1).

Sementara itu Pedrosa, yang telah tiga kali menjadi runner up sejak berkarier di MotoGP tahun 2006 silam, bergabung dengan rakan pasukan barunya, Marc Marquez untuk mengeluarkan livery Repsol Honda.

"Kami telah begitu lama memakai reka bentuk yang sebelumnya. Saya rasa ketika ini merupakan waktu yang tepat untuk melakukan perubahan. Kini terdapat sentuhan yang lebih segar pada motor kami. Hal ini akan menambah semangat tersendiri ketika menjalani perlumbaan. Semoga penggemar juga menyukainya," ujar Pedrosa.

Pelumba Sepanyol itupun mengaku tidak sabar untuk menjalani percubaan pramusim selanjutnya di litar Sepang, Malaysia pada 5-7 Februari mendatang. "Kali ini saya lebih bersemangat menjalani percubaan pramusim. Saya tidak sabar mahu pergi ke Malaysia untuk bekerja dengan motor kami lagi. Saya akan menikmatinya dan mencari peranti mana yang akan kami gunakan pada perlumbaan pertama nanti," ringkasnya.
Pengurus Honda Yakin Pedrosa Bakal Juara Musim Ini Pengurus Honda Yakin Pedrosa Bakal Juara Musim Ini Reviewed by Adslah Admin on 7:46:00 AM Rating: 5

Post AD