Header AD

Empat Team CRT MotoGP Bakal Guna ECU Terbaru

Team CRT MotoGP Bakal Guna ECU Terbaru


Pengurus Teknologi MotoGP, Corrado Cecchinelli mengumumkan bahawa empat team CRT akan menerima tawaran untuk menggunakan set elektronik (ECU) terbaru dari Magneti Marelli pada musim 2013.

Melalui La Gazzetta dello Sport, Cecchineli menyebutkan bahawa kumpulan-kumpulan tersebut adalah IodaRacing, Avintia, Forward Racing dan Paul Bird Motorsport (PBM) untuk Michael Laverty.

Dengan begitu, kumpulan-kumpulan CRT yang memilih untuk tetap menggunakan ECU mereka sendiri seperti tahun lalu adalah Aspar (ART), Cardion AB (ART), Gresini (FTR-Honda) dan PBM untuk Yonny Hernandez (ART).

Cecchinelli menyatakan bahawa ECU terbaru yang akan rasmi digunakan seluruh kumpulan ada pada tahun 2014 tersebut, menghabiskan membiayai sekitar 50-100.000 euro (637 juta-1,27 milyar). Lelaki yang berasal dari Itali itu bahkan menyatakan bahawa ECU ini lebih baik daripada milik Ducati dan Yamaha.

Ducati dan Yamaha memang telah bekerja sama dengan Magneti Marelli untuk perangkat elektronik MotoGP mereka, sementara Honda memilih untuk memproduksi perangkat elektronik mereka sendiri.


Empat Team CRT MotoGP Bakal Guna ECU Terbaru Empat Team CRT MotoGP Bakal Guna ECU Terbaru Reviewed by Adslah Admin on 7:50:00 AM Rating: 5

Post AD