Header AD

Budak Umur 14 Boleh Jadi Pengganti Steve Jobs (Pengusahaan Apple)?


Santiago GonzalezProgrammer dan software developer, Santiago Gonzalez, yang kini berumur 14 tahun mungkin boleh menjadi peganti Steve Jobs. 

Pada umur baru 12 tahun, dari darjah 6, beliau melangkau ke kolej dan menjadi pelajar Ijazah sepenuh masa dalam course Computer Sains dan Jurutera Elektronik (bachelor's degree in computer science and electrical engineering) dan akan tamat pengajiannya pada umur 16. Pada peringkat umur 17, dimana kebanyakan remaja semangat untuk mendapat lesen kereta, Santiago akan mendapat sijil Master.

Santiago fasih dengan dozen bahasa programming yang berbeza-beza dan beribu-ribu orang telah pun memuat turun applikasi beliau untuk Mac, iPhone dan iPad.

Yang menariknya tentang Santiago, pada umur yang sangat muda, keinginan beliau untuk belajar sangat tinggi. Cikgu sekolah rendahnya tidak memberi sebarang cabaran dan mengecewakan. Walaupun beliau cemerlang pada peringkat rendah, beliau merasa bosan dan sangat muram. Kawan-kawan seumur suka mengejeknya "nerd".

Ibu bapa Santiago perasan dan faham dengan keupayaan Santiago dan memberi peluang untuk mencuba melanjutkan pelajarannya di College Colorado School of Mines dan kini Santiago lebih selesa dengan sekelilingnya. Santiago pernah berkata "Saya tidak gemar untuk berinteraksi dengan kawan-kawan yang sebaya" .

Lihat videonya di sini - Youtube
Budak Umur 14 Boleh Jadi Pengganti Steve Jobs (Pengusahaan Apple)? Budak Umur 14 Boleh Jadi Pengganti Steve Jobs (Pengusahaan Apple)? Reviewed by Adslah Admin on 8:53:00 PM Rating: 5

Post AD