Header AD

Kapal tenggelam di Johor Malaysia, 10 Maut

Kapal tenggelam di Johor Malaysia


Kapal tenggelam di perairan Tanah Tinggi, Johor, Malaysia, 10 warga Indonesia disahkan mati. Dari hasil pengenalan, 10 orang terbunuh terdiri daripada lima kaum wanita dan lima lelaki. Memandangkan mangsa 14 tahun wanita telah dihantar pulang ke kawasan rumah mereka, Madura.

"Pada 18 Disember, polis Malaysia menjumpai 4 orang. Tarikh 19 disember terdapat 5 orang dan hari ini masih ada satu lagi. Seorang mangsa wanita adalah 14 tahun itu telah dikembalikan kepada keluarga di Sampang, Madura," kata jurucakap Kedutaan di Malaysia.

Suryana berkata masih terdapat tiga lagi orang dalam proses kembali, satu ke Lombok dan dua hingga Sampang. Beliau menjelaskan bahawa lokasi tenggelamnya kapal adalah warganegara jika jalan kembali ke Indonesia melalui Batam.

"Kami juga masih tidak tahu sama ada atau tidak status mereka sebagai pekerja asing," katanya.

Suryana berkata kapal tenggelam didakwa mengandungi 20 penumpang. Sementara itu, polis Malaysia masih mengenal pasti badan lapan mangsa dan melakukan carian di atas kapal tenggelam.
Kapal tenggelam di Johor Malaysia, 10 Maut Kapal tenggelam di Johor Malaysia, 10 Maut Reviewed by Adslah Admin on 10:35:00 PM Rating: 5

Post AD