Header AD

Supermarket Mana Yang Produknya Paling Murah?

Mydin, Giant, Carrefour Atau Tesco? 
(hanya untuk bertukar pendapat)




Antara jawapan-jawapan yang telah diberi :


1 - Linkman - 01 Jun 2012, 11:19pm 

kadang kadang tak percaya gak minimarket 99 speedmart dekat rumah saya ni lagi murah dari hyper2market diatas.. esp susu budak2 mcm dutch lady 123 / pampers

kalau KK mart pulak... tak murah... cuma dia 24 hrs dan murah sikit berbanding dgn 7-eleven

(kalau area bukit bintang... penuh dengan KK Mart)

====

hypermarket pulak dorang ada software algorithm... ada brg yg murah minggu ni then naik semula minggu depan..

masa murah minggu tu.. dorang buat perbandingan dgn hypermarket lain.. dan of course la dia menang dalam perbandingan selected items tu.. bagi minggu tu..

2 - Solihin 3 - 02 Jun 2012, 4:42pm 

Masing2 ade hrge mhl dn ade yg murah... kene compare la, pusing sane pusing sini klau nk semua murah..hehe

3 - Siti Ana 2 - 06 Jun 2012, 12:44pm 

ade satu kedai yg saya saya kat area saya lg murah berbanding dgn hypermarket di atas tu... pasaraya seroja utama,BBST. esp pampers dan susu budak dan makanan.

4 - Jamali - 07 Jun 2012, 10:03am 

mydin - sy tak biasa.. tapi sy rasa mydin jadi tempat industri sos & kicap & iks melayu mencuba pasaran..sinilah tempatnya

giant - malaysian company.. biasanya tak sebesar k4 atau tesco..

carrefour - french based company.. di kl ni nampaknya semakin mati sebab kalah dgn tesco/giant/kedai1malaysia/mydin.. mana2 k4 sy pegi nampak ada masalah..

tesco - UK based company - tengah hot di malaysia ni .. smpaikan di kota bharu pun boleh bukak satu kat tepi sungai tu... dekat jambatan besar sultan apa ya... nama dia... petra kot.. 

udang, sotong & ikan bawal/keli/patin/selar/sardin segar biasanya yg termurah di tesco... sampai saya naik pelik bila ke tepi pantai beli direct dari nelayan di pasar-pasar kecil tepi pantai... kadang-kadag harga lebih mahal dari tesco... macamana tu....pelik bin ajaib

5 - Faisalmizi - 10 Jun 2012, 3:12pm 

Setahu sy Giant bukan Malaysian company tp Australian company. Cuma 1st market diorg buka di Malaysia bukan di Australia. Saya rasa Mydin paling murah. :)

6 - Hasnita 4 - 11 Jun 2012, 12:54pm 

Giant bukan local company... dulu2 la masa dia mula2 buka dulu mmg local punya... tapi dah jadi anak syarikat dairy farm hampir 10 thn lepas... kwan saya cakap speedmart 99 murah tapi kena pegi time tgh2 bulan masa belum gaji.. ni cara dorang marketing...

7 - Pengguna Bijak 2 - 05 Sep 2012, 6:42pm 

website ni (www.konfius.com) ada buat perbandingan lebih 100 barang di tesco, mydin, 99 speedmart dan giant. website ni inisiatif saya untuk semua pembeli di malaysia
Supermarket Mana Yang Produknya Paling Murah? Supermarket Mana Yang Produknya Paling Murah? Reviewed by Adslah Admin on 7:29:00 PM Rating: 5

Post AD