Header AD

Resepi Maggi Mee Kari Goreng



Bahan-bahan ( seorang makan(perempuan) )

1 bungkus mee maggi apa2 perisa ikut suka
1 biji telor
1 batang hot dog.(jika suka...fish kek, fish ball...pap saja yang anda suka..serba sedikit)
Sejemput sayur2an ikut suka anda.(sawi,kobis...dsb)
2 sudu minyak masak
1/2 cawan air.(sedikit jer)
Bahan2 hiasan untuk hidangan.(pilihan..daun sup, bawang goreng.....)

Cara-cara

  1. Ini cara anak hamba buat...hamba dah buat cara hamba ...tak jadi...dan tak best walau pun resepi ni simple...gambar diatas hasil anakhamba buat tanpa sayur2 sebab die tak suka sayur...emmm budak2!
  2. Rebus air dan rendam mee maggi biar ia kembang dan tuskan. Sementara itu potong hotdog kecil2 dan goreng bagi masak.
  3. Guna kuali non stik(lebih baik) panaskan minyak dan masukan telur..kacau2 bagi hancur.
  4. Masukan bahan2 lain seperti sayur, fish kek, fish ball...kacau dan masukan mee maggi...terus masukan air dan perencah maggi...bubuh setengah peket sahaja nanti masin...kacau n gaul sebati sehingga ia menjadi agak kering...diulangi sehingga ia menjadi agak kering...kalau ia masih basah tak sedap! Kemudian baru bubuh hotdog dan hidangkan. Hias lah hidangan secantik mungkin...ia akan menjadi nampak menyelerakan.
  5. Kadang2 mee maggi yang dimasak brkuah memboringkan...cuba try test resepi ni pulak...rasanya memang berlainan....tak sama macam mee goreng segera dalam peket macam mee SEDAP tu..tak caya cuba...simple je...kalau sedap bolih buat 4 5 bungkus sekali tapi gandakan bahan2nya...sambil2 layan fesbuk kire ok la makan mee maggi kari yang digoreng...jumlah kalori hanya 675 kalori untuk sebungkus mee.

Resepi Maggi Mee Kari Goreng Resepi Maggi Mee Kari Goreng Reviewed by Adslah Admin on 5:31:00 AM Rating: 5

Post AD