Header AD

Apple Bayar $21juta Untuk Reka Bentuk JamKualiti jam tangan buatan Switzerland tidak murah. Hanya premintaan - Apple.

Syarikat mengeluarkan belanja $ 21000000 "sekaligus" untuk melesenkan reka bentuk jam muka daripada perkhidmatan Keretapi Persekutuan Switzerland, Perancis agensi berita AFP melaporkan, petikan dari suratkhabar Switzerland.

Pada bulan September, perkhidmatan keretapi, juga dikenali sebagai SBB, membantah kepada reka bentuk jam-muka dalam IOS 6, mengatakan ia terlalu rapat dan menyerupai reka bentuk tanda niaga yang dicipta pada tahun 1944 oleh SBB pekerja Hans Hilfiker dan digunakan di stesen keretapi di seluruh Switzerland.

Reka bentuk Hilfiker telah dihormati oleh kedua-dua Muzium Seni Moden di New York dan London Muzium Design dan telah menjadi simbol ketepatan Switzerland, menurut Jabatan Persekutuan Switzerland tapak swissworld Luar Negeri. Ia juga dilesenkan untuk Mondaine, pengeluar menonton Switzerland.

SBB mencapai satu perjanjian pelesenan dengan Apple bulan lepas, tetapi pada masa itu, wakil SBB berkata jumlah yuran pelesenan dan butir-butir lain perjanjian itu akan kekal sulit.
Apple Bayar $21juta Untuk Reka Bentuk Jam Apple Bayar $21juta Untuk Reka Bentuk Jam Reviewed by Adslah Admin on 12:32:00 PM Rating: 5

Post AD