Header AD

Nilai 3

Kejayaan Nilai 3 Pusat Borong, Malaysia


Peta Lokasi


Nilai 3 merupakan pasar borong di Malaysia, ia juga menjadi tempat perhentian para pelancong. Pusat beli belah yang menawar pelbagai jenis barang dan harganya sangat berpatutan. Tempatnya terletak di Negeri Sembilan.

Dalam penghakiman dari saiz semata-mata - 165ha - Ia kini masih memegang rekod sebagai pusat borong terbesar di negara ini walaupun terdapat beberapa kawasan cuba untuk mewujudkan konsep yang sama. Ia tidak mudah untuk muncul sebagai itu dan kejayaan seperti Nilai 3, Malaysia. Rupa-rupanya, kerja keras daripada rantaian pengurusan dan kerajaan negeri adalah penting. Mereka telah melakukan kerja yang besar ini.

Apabila kita melawat tempat ini pada tahun lepas, 2007 ia masih mempunyai beberapa tanah bebas untuk dibangunkan pada masa depan. Baru-baru ini, pemaju hanya menyiapkan beberapa deretan kedai yang bernama Istanabul berhampiran simpang pintu masuk pertama. Kira-kira kira-kira 40 kedai yang baru dibina di sana. Ini adalah berita tambahan yang baik untuk pelancong. Selepas selesai kedai-kedai, saiz tanah berpenghuni dikurangkan oleh bahagian tertentu. Kami percaya dalam masa terdekat akan ada beberapa lagi kedai-kedai akan membina oleh pemaju. Ini adalah untuk berhadapan dengan orang yang datang ke tempat ini terutama hujung minggu dan cuti umum.

Sejarah ringkas tempat ini terkenal di Negeri Sembilan:

Pusat itu mulanya ditubuhkan pada bulan Disember 2001 untuk mempromosikan barang-barang dari China. Pada masa itu, pasaran China hanya dibuka kepada dunia. Ia kemudian berkembang kepada apa yang ia adalah sekarang; bertujuan menarik pengunjung terutamanya bandar dan pekan orang KL dan Seremban untuk datang dan pengalaman membeli-belah di pinggir bandar. Tidak lupa, pada hujung minggu dan cuti umum tempat ini sesak dengan orang yang datang dengan bas dari semua negeri. Ia adalah sebuah gudang membeli-belah semakin popular pusat.

Majoriti kedai terdiri peniaga tekstil menjual barangan pada harga borong. Antara barangan termasuk perabot, aksesori kereta, permaidani, peralatan taman, beg, beg, berpakaian hot, aksesori wanita dan lain-lain. Kebelakangan ini, pemasang NGV juga ditubuhkan di sana. Tidak dinafikan, ia akan memberi kemudahan pengunjung untuk melakukan beberapa servis NGV atau kerja-kerja Memasang manakala ahli keluarga boleh membeli-belah di sekitar. Fantastic konsep!

Jika anda memandu ke tempat, melihat keluar untuk papan tanda. Mereka banyak papan tanda yang dipaparkan di jalan utama apabila anda ditutup kepada kawasan ini. Anda perlu menyemak keluar kawasan ini dan anda mungkin berakhir dengan tawar-menawar yang baik!
Nilai 3 Nilai 3 Reviewed by Adslah Admin on 3:20:00 AM Rating: 5

Post AD