Header AD

Pembuat FIlem Anti Islam Di Bicara


Los Angeles (CNN) - lelaki California yang dipercayai pembuat filem anti-Islam yang menyebabkan kecelaruan dalam dunia Islam telah memberi bekerjasama apabila pihak berkuasa mengiringi beliau untuk temuduga sukarela.


"Ia semua tarian," kata Steve Whitmore Jabatan Sheriff Los Angeles County. "Beliau bersedia dan sanggup memberi kerjasama."
Mesyuarat semalaman bersama pegawai akhlak telah hadir sehari selepas pegawai persekutuan berkata mereka telah mengkaji akhlak Nakoula Basseley Nakoula, yang telah disabitkan dalam penipuan bank pada tahun 2010 dan diletakkan dalam kuarantin selama lima tahun.

Pegawai persekutuan mempertimbangkan Nakoula untuk menjadi pembuat filem di sebalik anti-Islam "innocence of muslims."Whitmore memberitahu CNN bahawa Nakoula meninggalkan stesen sheriff tempatan selepas pegawai-pegawai persekutuan telah menemuramah dia.

"Dia hilang dan dia bebas," katanya Nakoula, yang digabungkan dalam selendang kot, topi dan putih kerana beliau telah diiringi dari rumahnya. Nakoula memutuskan untuk menutup dirinya, Whitmore memberitahu affiliate CNN kcal / KCBS.

Whitmore awal menolak laporan bahawa Nakoula telah ditangkap, berkata beliau tidak pernah di gari atau dalam jagaan.

Karen Redmond, seorang jurucakap Pejabat Pentadbiran Mahkamah Amerika Syarikat, berkata Jumaat bahawa akhlak persekutuan Nakoula akan ditinjau.

Redmond tidak memberikan butiran tentang mengapa atau bila kajian akhlak akan dimulakan, atau berapa lama proses ini akan diambil.

Walaupun dalam percubaan, Nakoula tidak boleh mengakses komputer atau apa-apa peranti yang boleh mengakses Internet tanpa kelulusan daripada pegawai akhlak beliau.

Nakoula berkhidmat satu tahun di penjara persekutuan di Lompoc, California, tetapi pegawai tidak dapat segera menentukan sama ada Nakoula dibayar mana-mana mahkamah supaya pengembalian $ 794.700, menurut pegawai jabatan akhlak dan rekod mahkamah.

Sejak notis filem disebarkan melalui YouTube, Nakoula telah keluar pandangan umum dan ensconced dengan keluarganya di rumah mereka di Cerritos, California, di mana wartawan telah berkumpul mencari maklumat tentang latar belakang sukar difahami beliau. Cerritos adalah kira-kira 20 kilometer tenggara memandu dari pusat bandar Los Angeles.
Pembuat FIlem Anti Islam Di Bicara Pembuat FIlem Anti Islam Di Bicara Reviewed by Adslah Admin on 8:56:00 AM Rating: 5

Post AD