Header AD

Iran Block Youtube

Negara Iran block youtube kerana Video yang menghina Nabi Muhammad.
Iran menyekat YouTube dan pemilik Google pada hujung minggu kerana filem yang menghina Nabi Muhammad yang telah membuat seluruh umat Islam di semua negara di seluruh dunia marah.

Laman web ini disekat "kerana permintaan orang awam," kata agensi berita Mehr rasmi Iran hari ini.

"Google dan YouTube terus membawa klip filem yang menghina kepercayaan suci rakyat kita," kata agensi itu, memetik sumber yang tidak dinamakan dalam Pihak Berkuasa Internet Iran.

Presiden Iran Tidak Mahu filem anti-Islam

Iran bertindak balas terhadap treler talian 14-minit untuk "tidak bersalah orang Islam," filem sekali kabur yang ejek-ejekan Mohammed sebagai casanova, kanak-kanak molester dan pembunuh.

Demonstrasi menentang filem dan negara di mana ia telah dihasilkan persendirian, Amerika Syarikat, merebak merentasi banyak negara bulan ini.

Kebanyakan demonstrasi telah aman, tetapi nombor telah ditandakan oleh keganasan yang telah meninggalkan lebih dari dua lusin orang mati - di kalangan mereka Duta AS ke Libya Chris Stevens dan tiga rakyat Amerika lain terbunuh dalam serangan di Konsulat AS di Benghazi, Libya.

Kamran Saghafi, Majlis Tinggi untuk Internet di Iran, memberi amaran Iran tidak cuba untuk mengakses laman web.

Pengguna Internet secara sukarela mesti berhenti menggunakan perkhidmatan-perkhidmatan dan mesti tidak walaupun cuba mendapat disambungkan, walaupun ia hanya untuk melihat jika mereka boleh berjaya, "Mehr memetik beliau sebagai berkata.

Beliau berkata bahawa majlis itu tidak terlibat dalam keputusan untuk menyekat laman gergasi Internet global ', tetapi bahawa tindakan itu adalah "undang-undang dan diberi kuasa."

Mehr memetik sumber di Kementerian Teknologi sebagai berkata bahawa pihak berkuasa yang bertanggungjawab penapisan Internet membuat keputusan.

Minggu lepas, Kementerian Hal Ehwal Luar Negeri Pakistan yang menuntut bahawa Amerika Syarikat mengeluarkan filem kontroversi dari YouTube.

Presiden Obama dan Setiausaha Negara Hillary Clinton telah disavowed video ini.
Iran Block Youtube Iran Block Youtube Reviewed by Adslah Admin on 12:50:00 AM Rating: 5

Post AD