Header AD

Bunuh je


Ini adalah kesan daripada filem yang menghina Nabi Muhammad S.A.W iaiitu filem “innocence of muslims” kemarahan orang Islam kemuncak?Mayat empat rakyat Amerika yang terbunuh dalam serangan ke atas Konsulat AS di Benghazi, Libya, awal minggu ini telah kembali ke Amerika Syarikat dan penghormatan dibuat dalam satu majlis yang muram Bersama Pangkalan Andrews, Md, pada hari Jumaat.


Presiden Barack Obama tiba sejurus sebelum upacara pemindahan menghormati mangsa - Duta AS Chris Stevens, maklumat pengurusan pegawai Sean Smith dan anggota keselamatan Tyrone Woods dan Glen Doherty.

Marin membawa bendera-terbungkus keranda yang mengandungi tinggalan daripada empat di seluruh landasan dan meletakkan mereka sebelum perhimpunan keluarga, rakan-rakan, pegawai-pegawai White House dan peringkat tinggi kakitangan Jabatan Negara. Secara keseluruhan, 800 hingga 1,000 hadir, kata seorang pegawai Tentera Udara.
Selepas seketika berdiam diri dan doa, Setiausaha Negara Hillary Clinton eulogized setiap mangsa.

"Kami berhutang kepada empat lelaki ini selama-lamanya, bekerja keras diplomasi," kata Clinton.

"Semoga Tuhan memberkati mereka, dan memberikan keluarga mereka keamanan dan ketenangan, dan semoga Tuhan terus memberkati Amerika Syarikat," kata Clinton, sebelum membuat jalan bagi komen oleh Obama.
Bunuh je Bunuh je Reviewed by Adslah Admin on 8:00:00 AM Rating: 5

Post AD