Header AD

Apabila Anda Sesat Di Airport

Rahsia Pelan Apple Untuk Menyambung Dengan Keselamatan Lapangan Terbang
Bagaimana jika anda mendapati diri anda terperangkap sahaja di lapangan terbang jauh - dengan tiada kad kredit, wang atau ID? Betapa mudahnya anda boleh terbang pulang ke rumah lagi?


Anda mungkin hidup jika anda mempunyai telefon pintar. Muncul "poket kosong" teknologi semakin membenarkan pelancong untuk menggunakan telefon mereka untuk membuat pembelian, penerbangan buku, daftar masuk pesawat lembaga dan.

Dompet? Mereka begitu 2008.

Delta, Amerika dan Amerika sudah besar ke pas menaiki elektronik di telefon pintar, dan stragglers seperti JetBlue merancang e-berasrama program dalam masa terdekat.
Pembunuh iPhone baru Google dan Intel?
Evolusi iPhone
bawah 5: nipis, lebih cepat ... lebih baik?

Apa seterusnya? Jika beberapa berwawasan mempunyai cara mereka, masa depan perjalanan mudah alih akan menyentuh hampir setiap aktiviti utama di lapangan terbang - termasuk keselamatan dan pasport AS. Teknologi telefon pintar mungkin meningkatkan kecekapan lapangan terbang dan membantu meringankan kesakitan dari trafik mendadak diramalkan dalam tempoh 20 tahun akan datang.

Tetapi adalah dunia post-9/11 selesa dengan idea penggabungan telefon bimbit peribadi ke dalam rangkaian keselamatan lapangan terbang?

Apple - masih berjemur di mega; iPhone minggu lepas 5 pembuka tirai - juga melancarkan Buku Simpanan, aplikasi yang menganjurkan e-asrama pas, tempahan penerbangan, kupon dan dokumen lain.

Tetapi Apple mempunyai rancangan yang lebih hebat untuk impian poket kosong, menurut US Patent awam dan dokumen Trademark Office. Baca dokumen paten (PDF).

Sebagai contoh, bayangkan memeriksa beg dengan telefon bimbit anda - atau melalui keselamatan oleh berkelip lesen pemandu rasmi atau pasport AS dipaparkan pada telefon anda.

Luar lapangan terbang, membayangkan dengan hanya menggunakan telefon anda untuk menyewa kereta atau untuk memeriksa ke dalam sebuah hotel. Bagaimana pula dengan menggunakan telefon anda sebagai hotel elektronik kunci bilik?

Tetapi mari kita mendapat sebenar, berkata pakar-pakar industri dan pegawai-pegawai kerajaan. Sebagai sejuk kerana semua bunyi-idea, melanjutkan teknologi Apple dan pengaruh untuk pengesanan bagasi lapangan terbang dan keselamatan TSA akan pernah berlaku sebelum ini.

"Saya sentiasa jenis berperingkat oleh skala dan kerumitan dan cita-cita yang mereka miliki," kata penganalisis industri telefon mudah alih Nick Belanda Yankee Group.

Seperti yang anda jangkakan dari orang berahsia di Apple, mereka tidak akan bercakap CNN tentang dokumen paten. Tetapi kita tidak merebut sedikit masa dengan "Insider Apple" wartawan Neil Hughes, yang meliputi apa-apa tetapi Apple, termasuk paten bagi produk masa depan.

"Keselamatan boleh menjadi isu terbesar," kata Hughes. Membawa semua ID peribadi anda dan dokumen perjalanan pada peranti tunggal akan menjadi sangat menarik untuk hacks kata laluan mahir, kata Hughes.
Apabila Anda Sesat Di Airport Apabila Anda Sesat Di Airport Reviewed by Adslah Admin on 3:03:00 PM Rating: 5

Post AD