Header AD

5 Perkara Pengguna Tak Suka iPhone 5Apple iPhone mencatat rekod dalam seminggu dengan dapat menjual 5 juta unit. Tetapi setiap barang ada kelemahannya juga.

1) Calar

Apple berbangga dapat membuat barang yang sangat berfungsi dan ianya cantik. Tetapi pengguna yang menggunakan iPhone 5 ini hanya beberapa hari, ada yang beberapa jam, aluminium iPhone ini senang tercalar. Seorang pengguna dimana anaknya hanya menggaru iPhone 5 ini telah menyebabkan ia tercalar. 

Tetapi ia dipandang remeh oleh pembantu Apple kerana mana-mana produk aluminium memang akan calar sekiranya tidak dijaga dengan baik.

2) Penyambung Jenis Baru Yang Dikenali Sebagai "Lightning"

Penyambung baru ini menyebabkan pengguna tidak dapat menyambung dengan alat elektronik yang lain seperti ipod, speaker, jam dan aksesori lain.

3) Terlalu Ringan

Dikatakan produk yang selalunya ringan adalah produk yang murah. Terlalu ringan juga boleh menyebabkan kita tidak perasan adakah telefon ini sentiasa ada.

4) Isu Skrin

Apabila menyentuh skrin iPhone 5, ia kelihatan seperti berbuih. Youtube juga memaparkan bahawa terdapat buih yang aneh muncul pada satu bahagian apabila pengguna menyentuh di tempat yang lain.

5) Kebocoran Cahaya

Telefon tidak sepatutnya bocor. Tetapi pengguna di forum-forum pelbagai melaporkan bahawa cahaya dari skrin muncul untuk menunjukkan melalui jurang sekitar antena dan 5 bawah butang kuasa.
5 Perkara Pengguna Tak Suka iPhone 5 5 Perkara Pengguna Tak Suka iPhone 5 Reviewed by Adslah Admin on 10:23:00 PM Rating: 5

Post AD