Header AD

5 Kemahiran Lelaki Perlu Ada

5) Pandai Berkawan (Bersosial)


Sebagai seorang lelaki, anda mempunyai tanggungjawab tertentu kepada kawan-kawan anda. Mungkin salah satu yang paling penting adalah untuk membantu dia mendapatkan apa yang diinginkan

4) Pertuturan


Perbualan yang baik ia adalah seperti satu bentuk seni. Keupayaan untuk menarik dan berkarisma tanpa mendominasi perbualan adalah kemahiran yang dikhaskan untuk lelaki sejati di kalangan kita. Seorang lelaki mestilah pandai berjenaka dan juga mestilah pandai menyokong sesuatu acara atau pertandingan yang diadakan.

3) Asas Pertolongan Cemas


Menyelamatkan orang yang lemas, CPR, membalut luka yang cedera, terbakar, patah atau lebam, ini semua adalah kemahiran yang tidak ternilai yang sangat bermanfaat kepada anda dan orang yang anda ingin lindungi. Kepentingan kemahiran ini adalah sangat tinggi kerana orang yg berada di sekeliling anda akan sentiasa selamat untuk bersama dengan anda. Mengetahui kemahiran ini juga membolehkan anda mengawal perasaan panik jika ada berlakunya situasi yang teruk. Ia dapat memastikan semua orang selamat dan boleh menyelamatkan nyawa.


2) Baiki SesuatuContoh sekiranya berlaku kerosakan seperti paip pecah, kereta motor rosak, lampu terbakar, tak kira lah apa jua jenis kerosakan yang boleh menyebabkan pembaziran, apabila anda mempunyai kemahiran untuk menyelesaikan masalah ini, ia juga akan membantu anda dan amat menyenangkan anda, tidak perlu untuk memanggil orang yang profesional dan terpaksa mengeluarkan duit yang banyak hanya untuk membaiki paip yang pecah.

1) MemasakPerkara terakhir yang jarang ada pada orang lelaki ialah kemahiran memasak. Lelaki sebenar harus tahu cara bagaimana untuk berada di dapur dan dapat menyediakan makanan yang baik Lelaki yang handal dalam masakan akan sentiasa dipandang tinggi. Ia juga dapat mengharmonikan urusan rumah tangga.
5 Kemahiran Lelaki Perlu Ada 5 Kemahiran Lelaki Perlu Ada Reviewed by Adslah Admin on 9:09:00 PM Rating: 5

Post AD